Arla port salut to pełnotłusty półtwardy ser dojrzewający, wytwarzany według tradycyjnej francuskiej receptury. Posiada wyjątkowy śmietankowo - kremowy smak, a wyrazistości nadaje mu charakterystyczna miękka, naturalna skórka w kolorze pomarańczowym. z uwagi na swój wyjątkowy smak, doskonale sprawdza się na desce serowej, na koreczkach, krakersach jak również na pieczywie.
Składniki: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annatto.
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Ser dojrzewający
Forma: Plastry
Smak: Naturalny
Zawartość tłuszczu: Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Opis: Arla port salut to pełnotłusty półtwardy ser dojrzewający, wytwarzany według tradycyjnej francuskiej receptury
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g