Diamant Cukier puder 500g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Diamant,
  • Dostępnośc: Produkt w bardzo dużej ilości  (765 szt.)
    Do darmowej dostawy brakuje: 150,00 zł
  • szt.
  • Cena brutto: 2,74 zł / szt. 2,54 zł / szt.

Diamant Cukier puder 500 g - Sernik pomarańczowy 250 g Cukru pudru Diamant, 300 g białego sera (trzykrotnie zmielonego), 120 g masła, 8 jaj, 1 pomarańcza, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier wanilinowy, 100 g płatków migdałowych, 100 g rodzynek, szczypta soli, bułka tarta. Do miski włożyć masło, ser, cukier puder i utrzeć na gładką masę. Oddzielić żółtka od białek. Białka z solą ubić na sztywną pianę, odstawić. Do masy serowej dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Umyć pomarańczę, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać do masy serowej. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, rodzynki i płatki migdałowe. Wymieszać. Całość połączyć z pianą z białek uważając, aby masa nie opadła. Formę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i przełożyć masę. Piec na złocisty kolor w temp. 170°C przez około 45 minut. Po wystudzeniu sernik można oblać czekoladą i udekorować cząstkami pomarańczy.
Ostrzeżenia: -
-
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.Przechowywać w temperaturze otoczenia

Skład:
-





Średnie wartości odżywcze w 100 g:: Wartość energetyczna : 1700 kJ / 400 kcal, Białko : 0 g, Węglowodany : 100 g, Tłuszcz : 0 gRozmiar opakowania:
500g