Składniki: Zalewa solno–octowa (56,3%) [woda, sól, ocet spirytusowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu], solone filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry (43,7%) [filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)***, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; glukoza, substancja konserwująca: benzoesan sodu].
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Solone
Zawartość netto: 800 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 350 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne, Okrężnice (sieci)
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 81 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g"
Wartość energetyczna kcal: 95 kcal
Wartość energetyczna kJ: 396 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 8,7 g"
Zawartość soli: 8 g
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 6,7 g"
Zawartość węglowodanów: 0 g