Składniki: szprot(55%) sprattus sprattus (spr); złowione w morzu Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27, Morze Bałtyckie FAO 27IIId, narzędzie połowowe włoki petagiczne (OTM), sos meksykański (35%)- woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, czosnek suszony, sól, regulator kwasowości(kwas cytrynowy), cebula suszona, chili (0,35%), ekstrakt papryki, ekstrakt pieprzu (0,25%), substancja zagęszczająca (guma guar), warzywa (10%)- marchew, papryka, fasola czerwona, kukurydza.
Technika utrwalenia: sterylizacja
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 255 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Wartość odżywcza
Cukry: 3,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Wartość energetyczna kcal: 151 kcal
Wartość energetyczna kJ: 628 kJ
Wielkość porcji: 170 g
Zawartość białek: 11 g
Zawartość soli: 0,83 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 9,9 g
Zawartość węglowodanów: 3,9 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie