Gnocchi ziemniaczane to kopytka przygotowane na włoski styl, to małe kluseczki na jeden kęs formowane z ciasta na bazie ziemniaków i semoliny.
Gnocchi najlepiej podawać z pesto lub innym sosem we włoskim stylu. Dobre dla wegan
Składniki: woda, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, semolina z przenicy twardej, olej rzepakowy,sól, karoteny
Rodzaj: Danie
Zawartość netto: 450 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 90 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 4,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Wartość energetyczna kcal: 178 kcal
Wartość energetyczna kJ: 756 kJ
Wielkość porcji: 450 g
Zawartość białek: 3,5 g
Zawartość soli: 0,85 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,4 g
Zawartość węglowodanów: 37 g