Dynia to warzywo niskokaloryczne, dobre dla osób będących na diecie i nie tylko. Dynia nadaje się jako składnik do wielu dań, a co najciekawsze - nawet po ugotowaniu nie traci cennych właściwości. Można z niej przygotować zarówno zupy, farsze, placki jak i również konfitury oraz sosy.
Składniki: DYNIA KOSTKA
Rodzaj: Warzywa
Zawartość netto: 450 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 99 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1
Wartość energetyczna kcal: 33 kcal
Wartość energetyczna kJ: 139 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 1,3 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <0,5
Zawartość węglowodanów: 4,9 g