Ta mała kostka bulionowa jest świetną propozycją, gdy chcemy aby danie do którego ją dodamy miało smakowity, grzybowy posmak. Doskonale nadaje się do przyrządzenia zup i sosów. Ułatwi także przygotowanie tortu naleśnikowego z żółtym serem. Przepis podajemy na naszej stronie.
Składniki: sól, tłuszcz roślinny (palmowy, Shea, Sal), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy ; cukier, aromaty, cebula (2,3%), borowiki (1%), syrop karmelowy, maltodekstryna, nasiona SELERA.
Typ: Kostki rosołowe
Przeznaczenie: kostka rosołowa do zup
Zawartość netto: 60 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 392 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 14 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 59 kJ
Wielkość porcji: 250 ml
Zawartość białek w porcji (ogólnie): <0,5
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,1 g
Zawartość węglowodanów w porcji: <0,5
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5