Ser Cheddar w wiórkach to ser dojrzewający w formie gotowej do bezpośredniego wykorzystania. Doskonale nadaje się do dań zapiekanych, makaronów czy pizzy, a także do sałatek i innych potraw, w których zastosowanie ma tarty ser. Cheddar wytwarzany jest według unikalnej, tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa. Swoim wyrazistym, intensywnym i charakterystycznym smakiem zapewnia niezapomniane doznania nawet dla najbardziej wysublimowanych podniebień.
Składniki:Ser Cheddar (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik karoteny)
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Ser dojrzewający
Typ sera: Angielski
Gatunek sera: Cheddar
Forma: Tarty
Smak: Naturalny
Zawartość tłuszczu: Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kJ: 19 %RWS
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek (ogólnie): 50 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 28 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 10 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 44 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 0 %RWS