Kuskus perłowy (mhammas) to forma makaronu otrzymywanego z pszenicy durum. Jest ceniony przez osoby aktywne fizycznie i wegetarian, ze względu na obecność wartościowego białka. Odznacza się wysoką zawartością żelaza, fosforu i wapnia.
Natka pietruszki to źródło m.in. witaminy A, C, K, kwasu foliowego oraz składników mineralnych takich jak potas czy magnez. Ponadto w jej składzie znaleźć można wiele przeciwutleniaczy, a dzięki zawartości enzymów posiada właściwości przyspieszające metabolizm i usprawniające trawienie.
Cebula jest warzywem o niskiej kaloryczności i rewelacyjnych walorach smakowych oraz właściwościach zdrowotnych. Pod łuskami cebuli kryje się fosfor, magnez, siarka, cynk oraz krzem - minerały wzmacniające ogólną odporność organizmu na różne infekcje i choroby.
Kuskus perłowy z warzywami to świetne połączenie smaków. Idealny jako składnik obiadu, dodatek do zup czy sałatek.
Ciepły posiłek gotowy w 15 minut.