Składniki: pszenica pełnoziarnista (13,9%), płatki owsiane pełnoziarniste (13,7%), syrop glukozowy, cukier, ryż (10,2%), mąka pszenna pełnoziarnista (7,5%), syrop cukru inwertowanego, olej słonecznikowy, tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku (4,2%), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), maltodekstryna, żurawiny suszone (2,5%), substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń), suszone truskawki w proszku (1,5%), truskawki liofilizowane (1%), mąka ryżowa (0,5%), ekstrakt jęczmienny, sól, mąka kukurydziana (0,4%), tłuszcz kakaowy, aromaty naturalne, emulgator (lecytyny słonecznikowe), melasa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja wzbogacająca (składnik mineralny: żelazo), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli), barwnik (beta-karoten), substancje wzbogacające (witaminy: b3, b5, b2, b6, b9). może zawierać orzechy. 1 batonik = 1 porcja % - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie
Rodzaj zbóż: Pszenne
Smak: Czekoladowy, Kakaowy, Karmelowy
Zawartość netto: 23,5 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 344 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kJ: 5 %RWS
Wielkość porcji: 23,5 g
Zawartość białek (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 6 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 6 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 6 %RWS
Witaminy i składniki mineralne
Kwas foliowy (witamina B9): 178 ?g/100g
Kwas pantotenowy: 5,58 mg/100g
Niacyna (witamina B3, PP): 14,8 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 1,29 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 1,61 mg/100g
Wapń: 1018 mg/100g
Żelazo: 10,2 mg/100g