Mleko ekologiczne pochodzi z 33 certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, prowadzących tradycyjną pastwiskową hodowlę krów. Krowy żywione są paszami naturalnymi wytworzonymi przede wszystkim we własnym gospodarstwie. Wypasane są na pastwiskach, na których nie można stosować sztucznych nawozów czy syntetycznych środków ochrony roślin.
W okresie wiosenno-letnim, podczas którego krowy wypasane są głównie na zielonych pastwiskach, wartość biologiczna mleka ekologicznego charakteryzuje się większą zawartością korzystnie oddziałujących na zdrowie człowieka wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zwiększona jest również zawartość witaminy E oraz beta- karotenu. Witamina A powstała w organizmie z beta- karotenu jest ważna zwłaszcza dla oczu i skóry. Zarówno witamina A jak i E jest naturalnym przeciwutleniaczem zwalczającym wolne rodniki.
Produkcja i pakowanie mleka ekologicznego odbywa się w podobny sposób jak Mleka Wiejskiego. Jest to mleko poddane procesowi mikrofiltracji oraz pasteryzacji w niskiej tempe...
Transport firmowy (Warszawa i okolice)
Zamówienie w przedziale 6 godzinnym: 9,99 zł od 250 zł gratis
Zamówienie w przedziale 2 godzinnym: 12,99 zł od 250 zł gratis
Kurier (cała Polska)
InPost Paczkomaty 15,99 zł, FedEx 16,99 zł, półpaleta od 119,99 zł, paleta od 249,99 zł
*z wyłączeniem produktów lokalnych