Mleko Koneckie Polmlek ma bardziej naturalny smak i teksturę w porównaniu do mleka UHT. Jest to związane z łagodniejszym procesem pasteryzacji, który lepiej zachowuje oryginalne cechy mleka.
Spośród wszystkich rodzajów mleka w smaku jest najbardziej zbliżone do mleka surowego, przy jednoczesnym zachowaniu bezpieczeństwa do spożycia, gwarantowanego przez proces pasteryzacji w niskiej temperaturze.
Jest bogate w białko, wapń, witaminy A, D, B2 i B12. Proces pasteryzacji, któremu jest poddawane, nie wpływa znacząco na te wartości.
Składniki:mleko krowie
Rodzaj: Mleko surowe
Pojemność: 1 l (dm?)
Zawartość tłuszczu: 2 %
Typ produktu: Homogenizowany, Pasteryzowany
Przeznaczenie: do spożycia
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,9 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Wartość energetyczna kcal: 50 kcal
Wartość energetyczna kJ: 208 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 3 g
Zawartość soli: 0,11 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2 g
Zawartość węglowodanów: 4,9 g