Składniki: woda, fasola „Jaś”65%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), olej rzepakowy, sól, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, aromat naturalny], przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Sposób przygotowania: Bez gotowania, Do gotowania
Zawartość netto: 440 g
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego: Tak
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Produkt bez laktozy: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Bez glutenu: Tak
Produkt wegański: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 3,6 g
Ilość porcji w opakowaniu: 2 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 123 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 270 kcal
Wartość energetyczna kJ: 14 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1140 kJ
Wielkość porcji: 220 g
Zawartość białek: 6,2 g
Zawartość białek (ogólnie): 28 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 14 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 9,5 g
Zawartość soli: 0,49 g
Zawartość soli (ogólnie): 18 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,1 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,8 g
Zawartość węglowodanów: 20 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 9 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 17 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 45 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 8 g