Ser dojrzewający typu holendersko-szwajcarskiego, o charakterystycznych oczkach wielkości dużej czereśni i delikatnym, słodko orzechowym smak.
Składniki:mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik - karoteny
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Ser dojrzewający
Typ sera: Szwajcarski
Gatunek sera: Ementaler
Forma: Blok
Zawartość tłuszczu: Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Produkt zmiennowagowy: Tak
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Wartość energetyczna kcal: 343 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1426 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 26 g
Zawartość soli: 1,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 26 g
Zawartość węglowodanów: 1,3 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Tak
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie