Składniki: płat śledziowy marynowany (płat śledziowy, ocet, sól, sacharyna (sacharynian sodu, cyklaminian sodu), stabilizator: regulator kwasowości: E270, E296, E330; garbat: regulator kwasowości: E270, E260; aromaty, barwniki; E150d), zalewa (woda, ocet, cukier, sól, regulator kwasowości: E270, E260, oleje przyprawowe, barwniki: E150d), cebula marynowana, marchew.
Gatunek ryby: śledź
Masa netto sztuki (po odcieku): 150 g
Metoda produkcji: złowione w morzu
Obszar połowu (fao): rejon: wody wysp owczych
Produkt składa się z połączonych kawałków ryby: nie
Produkt zmiennowagowy: tak
Skóra: ze skórą
Sposób przetworzenia: marynowane
Stopień obrania: skóra
Stopień rozdrobnienia: płaty
Waga szacunkowa: 120 - 180 g
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Cukry: 3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g"
Wartość energetyczna kcal: 192 kcal
Wartość energetyczna kJ: 805 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 17 g
"Zawartość soli: 2,4 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 13 g
"Zawartość węglowodanów: 3,4 g"