dzięki wysokiej zawartości białka jest podstawą diety wegetariańskiej. Jest nieocenionym źródłem witamin z grupy B, oraz E i A, a także potasu i kwasu foliowego. Fasolę należy przed ugotowaniem moczyć w chłodnej wodzie 10-12 godzin. W czasie moczenia nasiona powiększają masę 2-3-krotnie.
Składniki: Fasola jaś karłowy
Dla diabetyków: Tak
"Kraj pochodzenia głównego składnika: Argentyna, Polska, Peru"
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 365 dni (dzień)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Owies i produkty owsiane: Może zawierać
Żyto i produkty żytnie: Może zawierać
Jęczmień i produkty jęczmienne: Może zawierać
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Czy znaki dietetyczne/alergenów znajdują się na opakowaniu?: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 8,5 g
Ilość porcji w opakowaniu: 10 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Wartość energetyczna kcal: 298 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 149 kcal
Wartość energetyczna kJ: 7 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 627 kJ
Wielkość porcji: 50 g
Zawartość białek: 17 g
Zawartość białek (ogólnie): 17 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 8,5 g
Zawartość błonnika (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 9,5 g
Zawartość soli: 0,03 g
Zawartość soli (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,9 g
Zawartość węglowodanów: 44 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 5 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 8 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 22 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 4,3 g