Składniki: Makaron spaghetti 54,1% (semolina z pszenicy durum, jaja), suszone warzywa 13,9% (pomidor 11,6%, cebula, czosnek, por), skrobia ziemniaczana, cukier, maltodekstryna, tłuszcz palmowy, aromaty (z pszenicą), sól, wędzony tłuszcz wieprzowy, zioła, fermentowane białko pszenne, przyprawy, barwnik (ekstrakt z papryki). może zawierać: soję, mleko, seler, gorczycę.
Sposób przygotowania: Bez gotowania
Zawartość netto: 61 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 108 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 2,7 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Wartość energetyczna kcal: 90 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 226 kcal
Wartość energetyczna kJ: 11 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 953 kJ
Wielkość porcji: 250 g
Zawartość białek: 2,9 g
Zawartość białek (ogólnie): 15 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 7,3 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 3,2 g
Zawartość soli: 1 g
Zawartość soli (ogólnie): 42 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 2,5 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 12 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 2,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 4 g
Zawartość węglowodanów: 15,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 8 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 15 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 38,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 6,8 g