Składniki: Ziemniaki rehydratyzowane 65% (woda, płatki ziemniaczane), mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, szpinak suszony 3%, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Sposób przygotowania: Do gotowania, Na parze
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Cukry: 0,4 g
Ilość porcji w opakowaniu: 5 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 160 kcal
Wartość energetyczna kcal: 160 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 679 kJ
Wartość energetyczna kJ: 679 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 3,4 g
Zawartość białek: 3,4 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,5 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,6 g
Zawartość soli: 0,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,1 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 35 g
Zawartość węglowodanów: 35 g