Charakteryzuje ją korzenny zapach oraz słodkawy i orzeźwiający smak. Ziele to idealnie komponuje się z wieloma warzywami, zwłaszcza bakłażanami i pomidorami. Jako przyprawy używa się zarówno świeżych jak i suszonych listków bazylii. Liście należy ucierać z olejem lub rozcierać w palcach. Bazylia powinna być dodawana w ostatniej chwili, tuż przed końcem gotowania. Służy do posypywania sałatek i pokrojonych pomidorów. Aromat bazylii doskonale harmonizuje z czosnkiem. Używa się jej do sosu włoskiego i do wielu potraw z krajów śródziemnomorskich. Bazylia podnosi smak rozmaitych zapiekanek, ogórków, pieczonych kiełbasek, potraw jednogarnkowych oraz cierpkich warzyw, np. kiszonej kapusty. Doskonała także do twarogu, omletów, wieprzowiny i owoców morza. Jest idealnym składnikiem octu ziołowego.
Transport firmowy (Warszawa i okolice)
Zamówienie w przedziale 6 godzinnym: 9,99 zł od 250 zł gratis
Zamówienie w przedziale 2 godzinnym: 12,99 zł od 250 zł gratis
Kurier (cała Polska)
InPost Paczkomaty 15,99 zł, FedEx 16,99 zł, półpaleta od 119,99 zł, paleta od 249,99 zł
*z wyłączeniem produktów lokalnych
Dostawa następnego dnia na terenie Warszawy i okolic!
Dodaj do koszyka produkty na kwotę 300 zł, 500 zł, 1000 zł i sprawdź w koszyku jaki prezent przygotowaliśmy dla Ciebie!
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.