Drzewo, na którym rosną jagody acai (inaczej zwane również „jagodami palmy brazylijskiej”) to roślina charakterystyczna dla lasów deszczowych Południowej Ameryki. Ciemno fioletowe owoce swoim wyglądem przypominają winogrona, a ich smak opisuje się jako mieszankę czekolady z jagodami pozostawiającą w ustach metaliczny posmak. Sproszkowane jagody acai z domieszką tapioki to źródło błonnika. Mieszanka zawiera niską zawartość soli, jest bez dodatku cukru, zawiera jedynie naturalnie występujące cukry
Składniki: acai bio 70%, tapioka bio 30%.
Zawartość netto: 21 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Bez dodatku cukrów: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Niska zawartość sodu/soli: Tak
Produkt wegański: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 504 op. zb. (DU)
Zawiera naturalnie występujące cukry: Tak
Zawiera [nazwa składnika odżywczego lub innej substancji]: wapń
Produkt naturalny: Tak
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1,4 g
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g
Wartość energetyczna kcal: 2855 kcal
Wartość energetyczna kJ: 34 %RWS
Wielkość porcji: 3 g
Zawartość białek: 8 g
Zawartość białek (ogólnie): 16 %RWS
Zawartość soli: 0,04 g
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 40 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 48 g
Zawartość węglowodanów: 47 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 18 %RWS
Witaminy i składniki mineralne
Potas: 791 mg/100g
Wapń: 224 mg/100g
Witamina A: 767 ?g/100g
Żelazo: 3,92 mg/100g